Advertisements
  • Kategori

  • Arkib

Sedarlah, wahai Ong Ka Chuan

Kenyataan Ong Ka Chuan yang dilaporkan oleh akhbar the Star berkenaan DAP menipu kaum Tionghua (DAP has duped voters, says Ka Chuan) di negara ini sungguh mengecewakan dan tidak mencerminkan anjakan paradigma yang telah berlaku dan bertapak di kalangan rakyat Malaysia.

Politik bertunjangkan kaum selama 50 tahun yang diperjuang oleh MCA dan parti-parti komponen utama lain dalam Barisan Nasional telah basi dan jelas ditolak oleh rakyat Malaysia. Siapakah yang bermain dengan sentimen perkauman sekarang? Bukan parti-parti Barisan Rakyat tetapi MCA, parti komponen BN sendiri.

Ong Ka Chuan harus sedar bahawa pernyataan berunsur perkauman adalah perbuatan yang tidak bertanggungjawab dan tiada tempat lagi dalam zaman pelbagai budaya di mana penekanan garis perbezaan antara kaum dan agama semakin kabur. Filsafat dan zeitgeist hari ini bertumpu kepada keadilan yang saksama untuk semua dan saya khuatir MCA sudahpun ketinggalan zaman.

Rakyat telah sedar akan kekosongan dasar pecah dan perintah yang telah diamalkan selama setengah kurun dan kini adalah masanya MCA benar-benar mengubah kendiri agar tidak menjadi tidak relevan dalam masa yang terdekat.

Negara Malaysia adalah untuk rakyat Malaysia.

3 Respons

  1. Jemput datang ke blog saya at

    http://mystance.wordpress.com

    dan kalau boleh link kan sekali blog saya ke blog saudara. Untuk menyampai nyampaikan pandangan saya dan rakan ke pengatahuan umum

  2. Somehow i missed the point. Probably lost in translation 🙂 Anyway … nice blog to visit.

    cheers, Incessantly!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: